HEMATOLOGIE CLUJ

Programare telefonica

+40755-111.012
+40264-700.264

Servicii Clinica Hematologie Cluj Napoca

Hematologia este o ramura a medicinei care se ocupa cu preventia, determinarea cauzei, diagnosticul si tratamentul bolilor legate de sange. Sangele este alcatuit din celule rosii, celule albe, trombocite si plasma. Hematologia implica tratarea bolilor care afecteaza productia de sange si componentele sale, cum ar fi celulele sangvine, hemoglobina, proteinele din sange, trombocite, maduva osoasa, vasele de sange, splina si mecanismul de coagulare a sangelui.

Sunt patru domenii majore de studiu in cadrul hematologiei: hemoglobinopatia (siclemie, talasemie), malignitatile hematologice (leucemii, mieloame, limfoame), anemia (anemie feripriva, anemie megaloblastica-deficit de vitamina B12, anemie hemolitica) si coagulopatia (trombocitoza, tromboza recurenta, coagulare vasculara diseminata).

Hematologia se asociaza si cu oncologia pentru tratarea deferitelor tipuri de cancer sangvin, precum leucemia sau limfomul.

Afectiunile hematologice sunt depistate cel mai frecvent prin efectuarea analizelor de laborator de rutina si pot detecta anemie, probleme de coagulare a sangelui, tulburari ale sistemului imunitar, infectii sau cancere de sange.  Simptomele care indica  o posibila boala a sangelui sunt: febră persistentă, dureri de oase, oboseala, transpirații nocturne, vulnerabilitate în fața infecțiilor, mărirea ganglionilor limfatici, sângerări inexplicabile.

Tratamentele includ sfaturi privind dieta, medicatie orala, terapie anticoagulanta, injectii intramusculare (ex. cu vitamine), transfuzii sangvine, transplant de maduva osoasa, chimioterapie, radioterapie, etc.

Medici Specialisti Hematologie Cluj

Lista de Preturi Hematologie Cluj

  • Consultatie – 220 lei
  • Control in prima luna – 120 lei